Bramboráky

2015-01-10
  • Porce: 2
  • Čas přípravy: 15m
  • Doba vaření: 30m
  • Hotovo do: 40m

Bramboráky sice nebudou zrovna nejzdravější jídlo, ale s trochou zeleniny by z toho nemusela být úplně špatná večeře. Já osobně si je jednou za čas prostě nemůžu odpustit.

Suroviny:

  • 4 brambory
  • 2 lžíce hrašky na obalování
  • půl hrnku strouhanky
  • 1 hrst majoránky
  • sladká paprika (nemusí být – občas ji nedávám)
  • pepř
  • kmín
  • 1 lžička soli
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 1 hrnek vody
  • Zelenina na oblohu

Postup:

Brambory naloupeme a nastrouháme nahrubo do větší mísy.

Bramboráky

Zaprášíme paprikou a kmínem, přidáme 2 vrchovaté lžíce hrašky, půl hrnku strouhanky, sůl, pepř a majoránku. Rozlisujeme česnek.

Bramboráky

Pořádně promícháme.

Pořádně promícháme.

Rozpálíme si pánvičku a nabereme trochu těsta na první malý testovací bramboráček. Nezapomeňte před nabíráním každé nové dávky důkladně promíchat. Pokud by na oleji bramborák moc prskal, uberte oleje, čímž uděláte bramborák zdravější, anebo přisypte do těsta ještě trochu hrašky.

Pořádně promícháme.

Bramboráček ochutnejte a případně těsto dle vlastních potřeb a chutí dochuťte. Potom už jen zbývá osmažit i zbytek těsta. Bramboráky si na talířku ozdobte podle fantazie, doplňte je o zeleninovou oblohu.

Pořádně promícháme.

TIP! Jestliže byste rádi bramboráky trochu odlehčili. Zkuste nepřidat sladkou papriku, ubrat s pepřem, popř. i česnekem a přihodit trochu pórku, nebo cukety. Bramboráky nebudou mít načervenalou barvu, ale ve finále rozdíl téměř nepoznáte a možná bude chutnat ještě více. 😉

Bramboráky s pórkem

Bramboráky s pórkem

Share on Facebook2Share on Google+1

Komentáře k receptu

Komentář (3)

  1. Příspěvek vložila Ávollur Ačrab na 22.12.2015

    Jakou veganskou strouhanku používáte, prosím? 🙂

    • Příspěvek vložila Jarmila Stráníková na 23.12.2015

      Vlastně ani netuším, jestli je veganská strouhanka např. biu k dispozici. Určitě zkuste kouknout, ale já osobně používám domácí a ideálně z chleba. Není to nic těžkého, a alespoň staré ztvrdlé pečivo nepřijde nazmar. 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(4 / 5)

4 5 1
Ohodnoť tento recept

1 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči