Brokolice v hrašce

2015-01-09
  • Čas přípravy: 10m
  • Doba vaření: 15m
  • Hotovo do: 30m

Suroviny:

Postup:

Brambory oloupeme (pokud máte hezké brambory, stačí pořádně vydrbat), nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody (cca 15 minut). Zatímco se brambory vaří, rozdělíme si brokolici na menší hlavičky. Velikost je čistě na vás. Umyjeme teplou vodou.

Připravíme si do talířku hrašku na obalování. Podle návodu na obalu nachystáme těstíčko (pokud nemáte obal s návodem, jednoduše rozmíchejte hrašku s vodou a solí tak, aby vznikla řídká kašička), načež si můžete vybrat, kterým způsobem budete obalovat raději.

Způsob 1: Jde o variantu uvedenou na balení hrašky. Brokolici nejdřív obalíte v mističce se samotnou hraškou (namísto mouky), potom v hraškovém těstíčku (vajíčko) a nakonec ve strouhance.

Způsob 2: Forma obalování, kterou používám já, je rychlejší a na chuti neubírá. Jednoduše obalím brokolici rovnou v těstíčku a následně ve strouhance. První krok vynechávám.

Po obalení smažíme na rozpáleném oleji. Uvařené brambory slijeme. Můžeme podávat se zeleninovou oblohou.

TIP! Zkuste do brambor přidat na kolečka nakrájenou mrkev, nebo několik čerstvých výhonků kopru. Brambory dostanou trochu jinou chuť.

Share on Facebook1Share on Google+1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoť tento recept

1 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči