Čarodějnické brambory podle Ládi Hrušky na veganský způsob

2014-12-31
  • Porce: 2
  • Čas přípravy: 30m
  • Doba vaření: 60m
  • Hotovo do: 1:30 h

Téměř každý slyšel o Láďovi Hruškovi. Jde o kuchaře, který vymýšlí a vytváří recepty pro “obyčejné lidi”. Hledí přitom na peníze a náročnost přípravy. Já jsem se jím nechala inspirovat a jestli můžou z Láďovi kuchařky vařit masožrouti, proč ne vegani? Přináším vám Láďovi čarodějnické brambory, ovšem na vegan způsob.

Suroviny:

Postup:

Bramboru pořádně opláchneme. Krájíme na plátky, ale tak, abychom bramboru nepřekrojili. Mezi plátky pak na střídačku vložíme plátek cibule a plátek salámu. Pokud se vejde k salámu i cibule a naopak, vůbec bych se toho nebála. Prostě co se vejde, ale dejte si pozor, aby se vám brambora nerozpadla. Naplněné brambory vložíme do vymaštěného pekáčku.Plněné brambory

Bramboru potřeme omastkem, posypeme solí a kořením.

Brambory, koření

Dáme pod pokličku na 45 minut péct do trouby na 180°C. Po 45 minutách pokličku odstraníme, na brambory položíme sýr (na plátky nebo strouhaný) a necháme dalších 15 minut zapéct.

Zapékání brambor

Vytáhneme z trouby.

Hotové brambory

 

Můžeme podávat s libovolnou zeleninou.

Čarodějnické brambory podle Ládi Hrušky na vegan způsob

 

Share on Facebook4Share on Google+1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoť tento recept

1 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči