Chléb obalený v hrašce

2014-12-08
  • Porce: 2
  • Čas přípravy: 15m
  • Doba vaření: 15m
  • Hotovo do: 30m

Obalený chleba v hrašce

Pravděpodobně jste už někdy ochutnaly obalený chleba ve vajíčku – vegetarián, vegan, nebo masožravec. Jen málo z vás ovšem mělo příležitost vyzkoušet veganskou alternativu, která je navzdory všem předpokladům mnohem chutnější, jak klasická varianta. A jestli nevěříte… No, vyzkoušejte sami.

Suroviny:

Hraška jemná na zahušťování
• Chléb slunečnicový/dýňový
• Sůl
• Voda
• Zelenina na oblohu, dle chuti

Postup:

Do hlubokého talířku dáme 3 vrchovaté lžíce hrašky. Zalijeme vodou a vytvoříme těstíčko. Mělo by se v něm snadno obalovat, ale zároveň nesmí být úplně vodové. Přidáme sůl  a česnek. Obalíme nakrájený chléb (cca 1.5 cm plátek – silnější chutnají lépe). Smažíme dozlatova.

Tip: 

Zkuste přidat do hrašky česnek. Výsledek má větší šmrnc. 😉

Share on Facebook5Share on Google+1
Typ receptu: Odkazy: , , , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoť tento recept

1 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči