Čivabčiči

2015-12-13
  • Porce: 6 - 8
  • Čas přípravy: 15m
  • Doba vaření: 30m
  • Hotovo do: 45m

Suroviny:

  • Čivabčičisojový granulát – nekupujte s příchutí šunky, je v něm živočišné barvivo!
  • zeleninové koření/zeleninový bujón
  • střední cibule
  • 3-4 stroužky česnekuČivabčiči
  • majoránka
  • sl. paprika
  • hraška smíchaná s vodou do hustého těstíčka (nahradí vajíčko)
  • sůl, popř. pepř
  • Vegan sýr – pokud si chcete čivabčiči ozvláštnit. Já udělala půlku se sýrem a půlku jsem nechala obyč.

Postup:

Sojový granulát uvaříme podle návodu se zeleninovým kořením, či zeleninovým/bylinkovým bujónem. Než se sója uvaří oloupeme si česnek a cibuli. Cibuli nakrájíme nadrobno. A česnek rozmáčkneme v česnekovači.

Čivabčiči

Z uvařené sóji důkladně vymačkáme přebytečnou vodu.

Čivabčiči

Smícháme s cibulí a česnekem. A přihodíme majoránku, sl. papriku, hrašku, sůl a pepř.

Čivabčiči

Promícháme.

Čivabčiči

Dáme si rozpálit olej a uplácáme první, ochutnávací kousek.

Čivabčiči

Ochutnáme a případně dochutíme. Pokud je vše v pořádku, pokračujeme ve smažení.

Čivabčiči

Spotřebujeme přibližně polovinu směsi, jestliže chceme do druhé přidat sýr. Ten si zatím nastrouháme na jemném struhadle.

Čivabčiči

Promícháme a opět smažíme.

Čivabčiči

Podávat můžeme s bramborem, či bramborovou kaší. Přeji dobrou chuť!

Čivabčiči

TIP! Čerstvé jsou vždy nejlepší!

Share on Facebook4Share on Google+2

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Ohodnoť tento recept

2 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čočková polévka

    Čočková polévka