Cizrnové rizoto

2015-02-01
  • Porce: 3-4
  • Čas přípravy: 12:000 h
  • Doba vaření: 20m
  • Hotovo do: 12:20 h

Cizrna je jedním ze skvělých zdrojů rostlinné bílkoviny a vlákniny. Kromě toho obsahuje značné množství vápníku a železa, takže je určitě dobré ji do veganské stravy zařadit. A když už ne kvůli její prospěšnosti, tak jde o příjemnou změnu v jídelníčku.

Suroviny:

  • cizrna neboli římský hrách (250 g)
  • Robi nudličky
  • Oblíbená čerstvá, při nejhorším mražená zelenina
  • Cibule
  • Rostlinný olej
  • Zeleninové koření
  • Kmín
  • Sůl
  • Steakové nebo grilovací koření

Postup:

Cizrnu si dáme večer před přípravou do vody. Necháme 12 hodin, případně i déle, pokud se nedostaneme k vaření hned. Po dvanácti hodinách cizrnu slijeme a necháme vařit v čisté vodě v otevřené nádobě se zeleninovým kořením cca 1 hodinu. Přibližně po půl hodině vaření, si začneme chystat ostatní suroviny.

Nakrájíme si nadrobno cibuli. Nasypeme do hrnce, poprášíme kmínem a necháme restovat. Vybalíme si Robi nudličky. Já osobně celé balení krájím na kostičky.

Robi nudličky

Nakrájené vhodíme na cibulku. Posypeme grilovacím, nebo steakovým kořením. V zimních měsících není k zahození přidat trochu zahřívacího chilli, pokud samotné koření tedy už není pikantní. Robi nudličkyNecháme restovat, zatímco si připravíme zeleninu. Já osobně použila “co dům dal”. Ve finále je ale na vás, jakou zeleninu zvolíte. Pokud máte zeleninu mraženou, propláchněte ji pod teplou vodou než ji přihodíte k cibulce a robi.

Vše důkladně promícháme.

Robi nudličky

Restujeme. Záležet si dáme obzvláště u mražené zeleniny, aby se nám pořádně prohřála. Přidáme trochu soli a znovu zamícháme. Přibližně v tuto chvíli bychom měli mít hotovou cizrnu. Slijeme ji.

Robi nudličky

Hotovou cizrnu poznáme podle toho, že by se měla dát mezi prsty snadno rozmáčknout. Jestliže máme hotovo, přisypeme cizrnu k zelenině a robi a naposledy důkladně promícháme. Dochutíme a můžeme podávat například posypané trochou veganského sýru.

Robi nudličky

Share on Facebook1Share on Google+0

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Ohodnoť tento recept

2 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči