Ďobáčková omáčka

2014-12-30
  • Porce: 2-4
  • Čas přípravy: 5m
  • Doba vaření: 15m
  • Hotovo do: 20m

Sója v minulosti patřila k levné náhražce masa. Dnes ji vyhledává sta tisíce vegetariánů a veganů po celém světě.

Suroviny:

  • 1 balení ďobáčků 
  • 1 střední cibule
  • Brambory/těstoviny/rýže
  • Trochu mraženého hrášku popř. čerstvého
  • Oblíbené steakové či grilovací koření (já použila Steak Montreal)
  • Hraška na zahušťování
  • Rostlinný olej
  • Kmín
  • Sůl

Postup:

Do hrnce s rozpáleným olejem vhodíme nadrobno nakrájenou cibulku. Zaprášíme drceným kmínem. Zatímco se nám cibulka na mírném ohni pomalu restuje, oškrabeme brambory na bramborovou kaši. Pokud jste zvolili jinou přílohu (rýže, těstoviny), připravíte podle návodu. Potom co dáme vařit, vhodíme na cibulku jedno balení ďobáčků.

 

Ďobáčky

Přesypeme kořením – opatrně pokud používáte nějaké pikantnější jako já. Jestliže jste zvolili Steak Montreal, stačí necelá lžička. Necháme restovat. Vytáhneme si z mrazáku hrášek. Přibližně hrst ho nasypeme na sítko a propláchneme teplou vodou a zatím necháme být.

Připravíme hrašku. Do klasického hrnku vhoďte vrchovatou lžíci. Zalijte ji vodou a důkladně rozmíchejte. Potom dolijte i zbytek hrnku vodou a znovu rozmíchejte. Obsah hrnečku nalijte na ďobáčky a následně podle potřeby dolijte vodu. Omáčka by neměla být ani moc řídká, ani moc hustá. Řekla bych tak, jak to máte vy sami rádi.

Vhoďte hrášek. Nechte povařit cca 5 minut. Dochuťte a můžete podávat.

Ďobáčky s bramborovou kaší

 

Share on Facebook2Share on Google+0

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(4 / 5)

4 5 1
Ohodnoť tento recept

1 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči