Drožďová pomazánka

2014-12-28
  • Porce: 4
  • Čas přípravy: 5m
  • Doba vaření: 10m
  • Hotovo do: 15m

Droždí – surovina bohatá na vitamin B, bílkoviny, minerální látky a chróm. Navíc, pokud dáte pomazánku na bezlepkový chléb a dáte si pozor na to, aby i značka droždí, kterou kupujete žádný neobsahovala (př. Noli, Fala), máte výbornou a zdravou vegan večeři pro každého s bezlepkovou dietou. 😉

Suroviny:

  • 200 – 250 g droždí
  • zarovnanou lžíci hrašky na zahušťování
  • jednu střední cibuli
  • rostlinný olej
  • sůl
  • chléb
  • kmín
  • pepř
  • rajčátka, pažitku, pórek nebo petrželku na ozdobení

Postup:

Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku (zaprášenou kmínem) do sklovata. Přidáme rozmělněné droždí.

Nadrobené droždí

Necháme rozpustit.

Rozpušťené droždí

Po chvilce se začne vypařovat voda. Vhodíme špetku soli a pepře. Rozkvedláme hrašku jen s malým množstvím vody. Tu pak důkladně rozmícháme v pomazánce, která tím ještě víc zhoustne. Sundáme z plotny. Ochutnáme, případně dochutíme.

Zahuštěné droždí

Pomazánku můžete podávat ještě teplou nebo ji nechat vychladnout a jíst zastudena. Záleží zcela na vašich chutích. Chléb si nezapomeňte ozdobit pažitkou, petrželkou, pórkem nebo rajčátkem.

Drožďová pomazánka

Přeji dobrou chuť!

Share on Facebook2Share on Google+2

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(4 / 5)

4 5 2
Ohodnoť tento recept

2 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči