Jablkové chutney

2015-12-23
  • Porce: Hodně :-)
  • Čas přípravy: 15m
  • Doba vaření: 60m
  • Hotovo do: 1:20 h

Suroviny:

  • Chutney0.25 kg jablek
  • 1 kg rajských jablíček
  • 0,25 kg cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 feferonka

 

  • 0.25 kg třtinového cukruChutney
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 0.2 dcl octa

 

Postup:

Rajčata, papriky a jablka nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce. Pomalu začínáme dusit.

ChutneyPřidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozlisovaný česnek a celou feferonku.

ChutneySpolečně s octem a kořením pokračujeme ve vaření směsi.

ChutneyJakmile obsah hrnce trochu zhoustne, vše dohladka rozmixujeme…

Chutney… a ještě horké naléváme do zavařovacích sklenic, které dobře uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Počkáme do vychladnutí.

Chutney

Ve sklepě takto vydrží i rok.

ChutneySamozřejmě stačí pro jistotu krátce sterilizovat nebo rychle spotřebovat, což by neměl být žádný problém. 😉

Využití:

Vynikající místo kečupů a hořčic při grilování a vlastně téměř ke každému jídlu. Někdo má dokonce rád jednoduše natřené na chleba, takže použití vlastně záleží hlavně na vás. Přeji dobrou chuť!

 

 

Share on Facebook1Share on Google+2

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoť tento recept

1 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči

  • Čočková polévka

    Čočková polévka