Kuskus s rajčátky a uzeným tofu

2015-01-16
  • Porce: 2 - 4
  • Čas přípravy: 10m
  • Doba vaření: 10m
  • Hotovo do: 20m

Suroviny:

  • Uzené tofu
  • Sherry rajčátka (cca 20)
  • Zelené olivy (plněné paprikou nebo bez)
  • Kus kus (můžete použít cereální)
  • Zeleninové koření
  • Bylinkové koření (např. Italské bylinky)
  • Rostlinný olej
  • Veganský sýr

Postup:

Uzené tofu si nakrájíme na kostičky, sherry rajčátka na polovinu a olivy na kolečka. Množství oliv záleží na tom, jak hodně je máte v lásce. V poměru s rajčátky by to mělo být tak 1:2. Takže 10 oliv a 20 rajčátek. Podle chuti si můžete ubrat nebo přidat.

Nakrájené suroviny

Dáme vařit kus kus podle návodu na obalu. TIP! Do vody přisypte trochu zeleninového koření, pokud to již není v návodu.

Tofu dáme na rostlinný olej smažit. Zasypeme oblíbenými bylinkami nebo trochou grilovacího či steakového koření. Nic nepřehánějte ať nemáte přesoleno.

Uzené tofu

Po osmažení stáhneme na minimum a přihodíme olivy a rajčátka. Necháváme prohřívat.

tofu a zelenina

Jakmile se kus kus uvaří, scedíme zbytek vody.

Kus kus

Přisypeme ho k tofu a zelenině a důkladně promícháme. Ochutnáme a pokud máte málo slané můžete trochu přisolit. Lepší méně než více. 😉

Podávat můžete posypané strouhaným veganským sýrem.

Kus kus s uzeným tofu

 

Share on Facebook1Share on Google+1

Komentáře k receptu

Komentář (1)

  1. Příspěvek vložila Ivča na 30.1.2015

    Tak můj přítel je masožravec a jak mu chutnalo 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Ohodnoť tento recept

3 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči