Lívance

2015-02-04
  • Porce: 3 -4
  • Čas přípravy: 10m
  • Doba vaření: 15m
  • Hotovo do: 25m

Suroviny:

  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce vanilkové hrašky (pokud nemáte, pravděpodobně vystačíte s hraškou na zahušťování)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 200 ml vegan mléka (kokosové, rýžové, sojové – vanilkové, sojové – banánové,…)
  • 3 lžíce oleje (já použila arašídový, stačí ale i obyčejný slunečnicový nebo rýžový)
  • špetka soli

Postup:

V mističce si rozmícháme 1 lžíci hrašky s vodou na hustou lepivou kašičku a vlijeme k ostatním surovinám do mísy.

Lívance

To vše rozmixujeme šlehačem na hladké, trochu hustější těsto.

Lívance

Rozpálíme si pánvičku s nepřilnavým dnem. Pokud je pánev opravdu kvalitní nemusíme používat olej na smažení. Beztak jsou bez něj lívance lepší a nadýchanější. Jestliže nemáte pánev určenou přímo na lívance, nevadí. Těsto na pánev nalévejte opatrně a v malém množství. Těsto je poměrně husté, takže se lívance neroztečou.

Lívance

 

Počkáme, až se nám na těstě začnou dělat dírky. Bude vidět, že se lívanec prohřívá.

Lívance

Tenkou obracečkou lívanec opatrně podebereme a obrátíme.

Lívance

Doděláme i z druhé strany.

Ať už si je připravujete jako velkou, poctivou snídani, či máte přes den jen chuť na něco sladkého, jde zaručeně o rychlou a snadno připravenou dobrotu. Lívance si můžete dát “po česku” s (vegan) šlehačkou a marmeládou, anebo tak jak to mají rádi v Americe – s javorovým sirupem. 😉

Lívance

 

Share on Facebook4Share on Google+1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 5
Ohodnoť tento recept

5 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči