Mrkvičková bramboračka

2015-02-12
  • Porce: 4 - 5
  • Čas přípravy: 15m
  • Doba vaření: 30m
  • Hotovo do: 45m

Suroviny:

  • 1 obrovská mrkev, anebo dvě větší
  • 1 menší kedlubna
  • 4 střední brambory
  • malá kytička petrželky
  • 1 cibule
  • kousek čerstvého nebo zamraženého pórku (záleží, co máte k dispozici)
  • špaldová mouka na zaprášení
  • 3-4 stroužky česneku (záleží na chuti; pokud česnek nechcete dávat nemusíte)
  • sůl
  • kmín
  • majoránka
  • pepř

Postup:

Mrkev a kedlubnu si nastrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky a petrželku na drobno.

Mrkvičková bramboračka
Mrkvičková bramboračka

Oloupeme cibuli a také nakrájíme na drobno. Do hrnce nalijeme rostlinný olej a cibulku na něm restujeme do skleněna. Můžeme zaprášit kmínem. Přihodíme pórek.

Mrkvičková bramboračka

Zamícháme a zaprášíme špaldovou moukou.

Mrkvičková bramboračka

Důkladně mícháme. Mouku je třeba osmahnout. Vytvoří se nám cibulová jíška. Chvíli na to přihodíme nastrouhanou zeleninu a brambory. Promícháme.

Mrkvičková bramboračka
Mrkvičková bramboračka

Promícháme a zalijeme vodou. Polévku osolíme, opepříme, vhodíme hrst majoránky a necháme cca 20 – 30 minut vařit – dokud nezměknou brambory.

Po uvaření přidáme petrželku, rozmáčkneme česnek a ještě tak 5 minut vaříme. Na závěr dochutíme.

Mrkvičková bramboračka

Share on Facebook1Share on Google+1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Ohodnoť tento recept

2 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči