Nutelloví šnečci

2015-03-17
  • Výsledek: cca 20 ks
  • Čas přípravy: 20m
  • Doba vaření: 15m
  • Hotovo do: 40m

Suroviny:

  • 1 listové těsto
  • 1 vegan oříšková čokoládová pomazánka alias “nutella”
  • trochu oleje na vymazání plechu/pečící papír
  • trochu mouky na poprášení válu

Postup:

Listové těsto si hned na začátku rozdělte na dvě poloviny a rozválejte na stejně velké plátky, anebo ho rozválejte na jeden velký, který pak přeložíte. Na obrázcích uvidíte druhou variantu.

Nuteloví šnečci

Polovinu natřeme “nutelou”. Spotřebujete přibližně polovinu.

Nutelloví šneci

Nutelloví šneci

Přes natřenou část přeložíme volnou druhou polovinu rozváleného těsta.

Nutelloví šneci

Vezmeme nůž a nebo krájecí kolečko na pizzu. Tvoříme tenké, přibližně 1,5 – 2 cm proužky.

Nutelloví šneci

 

Tyto proužky smotáme do spirálky.

Nutelloví šneci

A potom ještě jednou motáme, nyní na plech a do tvaru šnečka.

Nutelloví šneciPečeme ve vyhřáté troubě cca na 175 °C. Počkáme až začnou lehce zlátnout a pak vytahujeme. Nenechte zhnědnout moc, protože jsou pak hodně křupaví. Ale i tak chutnají dobře, takže spíš závisí na vás, jak máte listové těsto rádi.

Nutelloví šneci

Share on Facebook3Share on Google+2

Komentáře k receptu

Komentář (3)

  1. Příspěvek vložila Karolina na 8.12.2015

    Dobrý den, poradí mi někdo, kde sehnat vegan listové těsto? To z obchodu obsahuje kromě mléčného tuku také směsný pekařský tuk – tedy i sádlo. Děkuji.

    • Příspěvek vložila Jarmila Stráníková na 8.12.2015

      Dobrý den, např. tohle by mělo být vegan, ale už si opravdu nevzpomenu, kde jsem kupovala. http://www.zdravapotravina.cz/hotova-testa/listove-testo-chlazene-lidl-stiftung-co-kg

    • Příspěvek vložila Jarmila Stráníková na 19.12.2015

      Tak jsem při návštěvě klasického supermarketu nakoukla do chladících boxů a prohlédla jsem listová těsta, která byla k dispozici. Narazila jsem minimálně na dva druhy, které bych s jistotou mohla prohlásit za veganské. Zkuste se tedy podívat ve větším, nebo jiném obchodě. Určitě se dá sehnat. 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(4 / 5)

4 5 1
Ohodnoť tento recept

1 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči