Ovocný koláč s posypkou

2015-02-07
  • Porce: 8
  • Čas přípravy: 20m
  • Doba vaření: 30m
  • Hotovo do: 50m

Češi jsou prostě buchtový. 🙂 Přepracovala jsem pro vás recept ze známých a velice oblíbených Hrnečkových kuchařek. Pokud chcete buchtu na plech stačí množství zdvojnásobit.

Suroviny:

Těsto

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 100 g hnědého cukru
  • Prášek do pečiva
  • 130 g rozehřátého rostlinného másla
  • Půl hrnku vegan “mléka” (kokosové, vanilkové, rýžové či jiné)

Ovoce

  • 150 g-  borůvky
  • 150 g – červený rybíz

Ovoce můžete použít prakticky jakékoliv (ideálně mražené nebo kompotované – koláč není potom tolik suchý). Jeho množství se však může lišit.

Posypka

  • Necelý čtvrt hrnek arašídového oleje
  • Necelá půlka hrnku hnědého cukru
  • Vrchovatý hrnek špaldové hladké mouky
  • Strouhaný kokos (může a nemusí být) – pokud ho použijete určitě dejte dovnitř buchty kokosové mléko 😉

Posypku můžete udělat i klasicky z kostkového másla.

Ostatní

  • Rostlinný tuk/olej na vymazání
  • Hrubá mouka na vysypání

Postup:

Koláčovou mísu si vymažeme rostlinným tukem a vysypeme hrubou moukou. Takto připravenou ji odložíme stranou. Mražené nebo kompotované ovoce vložte do sítka a nechejte odkapat/rozmrazit. Pro urychlení propláchněte teplou vodou.

Všechny suroviny na těsto rozmixujte mixérem do hladkého těsta.

Ovocný koláč
Ovocný koláč

Těsto nalijeme do koláčové formy a položíme na něj ovoce.

Ovocný koláč

Troubu si dáme hřát na 175 °C (přizpůsobte zkušenostem s vlastní troubou). Než se trouba rozehřeje, připravíme posypku.Typ s olejem se dá vymíchat vařečkou.

Posypka
Posypka

Posypku na koláč rozdrobíme.

Ovocný koláč

A dáme péct přibližně na 30 min do rozpálené trouby. Zda je koláč hotový poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud se těsto nelepí, máte hotovo.

Ovocný koláč

 

Share on Facebook7Share on Google+1

Komentáře k receptu

Komentář (2)

  1. Příspěvek vložila Magdalena Hučková na 5.7.2017

    výýýbornej,,rychlovka,,,hledala jsem něco jiného a lehčího,,je opravdu skvělej,,,díky Magda

    • Příspěvek vložila Jarmila Stráníková na 5.7.2017

      Děkuji 🙂 jsem ráda, že chutnalo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Ohodnoť tento recept

2 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči