Pařížský salát

2015-09-08
  • Porce: 3
  • Čas přípravy: 10m
  • Doba vaření: 0m
  • Hotovo do: 10m

Už nějakou dobu jsem chodila kolem chladících boxů v supermarketu a přiznám se… odolávala jsem nejrůznějším salátům a sýrovým pomazánkám. Nakonec jsem to ustála! Každopádně mě moje vlastní nezvladatelné chutě donutily uplácat si něco hezky po domácku a rozhodně toho nelituji. 🙂

Suroviny:

  • 1 malá cibule
  • 100 g sojového plátkového salámu
  • 2-3 lžíce steril. hrášku
  • 1 lžička hořčice (použila jsem dijonskou)
  • 2 – 3 kyselé okurky (samozřejmě záleží na velikosti)
  • 150 g tofunézy/sojanézy
  • ocet
  • sůl
  • pepř
  • worcester (dejte pozor, aby v ní nebylo nic živočišného)

Pařížský salát

Postup:

Cibuli a okurek si nakrájíme na malé kousky (cibuli drobněji než okurek). Salám rozdělte na plátky, dejte na sebe, přepulte a pak krájejte na tenké proužky. Vložte do mísy.

Pařížský salát

Přidejte hrášek, hořčici, tofunézu, trochu soli, octa, pepře a worcestru. Důkladně promíchejte, případně dochuťte a dejte vychladit. Žádná velká práce to rozhodně není a slibuji, že si salát užijete. Přeji dobrou chuť. 😉

Pařížský salát

Share on Facebook25Share on Google+7

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 5
Ohodnoť tento recept

5 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči