Rajská s uzeným tofu

2015-07-01
  • Porce: 3 - 4
  • Čas přípravy: 5m
  • Doba vaření: 15m
  • Hotovo do: 20m

Suroviny:

  • 2 velké cibule
  • 500 – 700 g rajského protlaku
  • 4-5 ks bobkového listu
  • 15 kuliček nového koření
  • 20 kuliček černého pepře
  • 1 ks skořice celé
  • hladká mouka na zaprášení
  • špetka soli
  • na špičku lžičky tymiánu (více jak špetka 🙂 )
  • rostlinný olej
  • uzené tofu (doporučuji od Sunfood)
  • jam (např. jahodový) na doslazení

Rajská s uzeným tofu

Postup:

Cibuli nakrájíme na drobno a dáme na oleji smažit do sklovata. Potom zaprášíme moukou, přihodíme koření (tymián, bobkový list, skořice, nové koření, špetka soli, pepř) a necháme ještě dalších pět minut restovat.

Rajská s uzeným tofu

Přilijeme rajský protlak a vaříme cca 10 – 15 minut.

Rajská s uzeným tofu

Dosladíme jahodovou marmeládou dle chuti (mě padne většinou celá sklenice) a necháme ji v omáčce rozpustit.

Rajská s uzeným tofu

Dáme si smažit tofu buď na kostičky nebo na plátky. Záleží na vás.

Rajská s uzeným tofu

Rajskou si zatím přelijeme přes hrubý cedník.

Rajská s uzeným tofu

Podáváme s těstovinami.

Rajská s uzeným tofu

 

Share on Facebook13Share on Google+3

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Ohodnoť tento recept

2 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči