Rebarborový koláč

2015-02-12
  • Porce: 8
  • Čas přípravy: 15m
  • Doba vaření: 30m
  • Hotovo do: 45m

Množství je uváděno na kulatou koláčovou formu. Pokud chcete dělat buchtu na plech, množství surovin zdvojnásobte.

Suroviny:

Těsto

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 lžíce hrašky na zahušťování
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 bílý vegan jogurt (např. od sojade)
  • čtvrt hrnku oleje (já použila arašídový)
  • čtvrt hrnku vegan mléka (např. rýžové – ve finále ale záleží na tom, co máte zrovna po ruce)
  • půl hrnku hnědého cukru

Ostatní

  • 2 nožičky rebarbory
  • olej na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání
  • rostlinné máslo/olej, hrubá mouka a hnědý cukr na posypku

Postup:

Ingredience na těsto dáme do mísy.

Rebarborový koláč

 

Smícháme mixérem v hladké těsto.

Rebarborový koláč

Těsto vylijeme na vymazanou a vysypanou koláčovou formu. Dále si očistíme a nakrájíme rebarboru. Horní část rebarbory sloupneme a před krájením pořádně umyjeme.

Rebarborový koláč

Nakrájenou rebarborou posypeme těsto v koláčové míse.

Rebarborový koláč

Zapneme troubu na 170 – 175 °C a než se nám vyhřeje připravíme drobenku, tou pak rebarboru posypeme. Pečeme přibližně 30 minut. Po upečení necháme schládnout (jinak se totiž hodně rozpadá). Nu, a jinak máte hotovo. 🙂

Rebarborový koláč

Share on Facebook3Share on Google+1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 7
Ohodnoť tento recept

7 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči