Salát s uzeným tofu a paprikový dip z kešu oříšků

2015-02-22
  • Porce: 1
  • Čas přípravy: 15m
  • Doba vaření: 0m
  • Hotovo do: 0m

Suroviny:

Salát

  • polníček
  • čtvrtka oranžové papriky
  • čtvrtka červené papriky
  • půlka kostky uzeného tofu
  • rostlinný olej

Dip

  • 50 g kešu oříšků
  • trochu vody
  • špetka soli
  • 1 menší stroužek česneku
  • čtvrtka červené papriky

Pozn.: Z tohoto množství získáte dip min. na dva saláty.

Postup:

Připravíme si dip. Do kvalitnějšího mixéru vhodíme kešu oříšky, čtvrt červené papriky, špetku soli a stroužek česneku a rozmixujeme na oranžovou jemnou hmotu. Podle potřeby ředíme vodou. Dip by měl být krémový, lehce tekutý.

Salát s uzeným tofu a paprikový dip z kešu oříšků
Salát s uzeným tofu a paprikovým kešu dipem

Na pánvi si mezi tím dáme smažit půlku na kostičky nakrájeného uzeného tofu.

Salát s uzeným tofu a paprikovým kešu dipem

Než se tofu orestuje, opláchneme jednu porci (tudíž kolik sníme 😉 ) polníčku. Podle chuti přidáme papriku oranžovou a červenou (nemusíte za každou cenu zůstat u čtvrtky) a rukama trochu promícháme. Jakmile tofu zezlátne, nasypeme ho na salát.

Salát s uzeným tofu a paprikovým kešu dipem

Na závěr pokapeme dipem a máte vynikající, zdravou večeři bohatou nejen na bílkoviny (tofu), ale také hořčík (kešu oříšky). Nemluvě o dalších vitamínech, které obsahuje použitá zelenina.

Salát s uzeným tofu a paprikový dip z kešu oříšků

Share on Facebook5Share on Google+0

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoť tento recept

1 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči