Segedínský guláš

2015-03-01
  • Porce: 4
  • Čas přípravy: 10m
  • Doba vaření: 30m
  • Hotovo do: 30m

Suroviny:

  • Sojové kostky nebo nudličky (např. Bonavita)
  • 300 g kysaného zelí (cca)
  • Sojová smetana (Provamel, Alpro) – obě seženete ve větším supermarketu, nebo v dm drogerii
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Sladká paprika (koření)
  • Chilli
  • Drcený kmín
  • Rostlinný olej
  • Ovesné vločky nebo hraška na zahuštění (podle potřeby)
  • Knedlík nebo chleba jako příloha

Postup:

Dáme si do vody se zeleninovým kořením vařit sóju na dobu uvedenou na obale.

Segedínský guláš

Než se sója uvaří, nakrájíme si cibuli a dáme do hrnce s rostlinným olejem restovat. Zaprášíme kmínem (nemusí být).

Segedínský guláš

Jakmile cibule zesklovatí přihodíme nakrájený česnek a po chvilce i zelí. Promícháme. Zaprášíme sladkou paprikou a přihodíme podle vlastní odolnosti chilli. 🙂

Segedínský guláš

Zatímco jsme připravovali základ, měli by být sojové kostky pomalu hotové. Vlijeme je do hrnce se zelím i s vodou, v níž se vařily.

Segedínský guláš

Celé důkladně promícháme a necháme přibližně 10 minut dusit. Přilijeme sojovou smetanu a vaříme dalších 5 minut.

Segedínský guláš

Pokud chcete můžete na závěr zahustit drcenými ovesnými vločkami, nebo hraškou. Většinou to ale není zapotřebí.

Segedínský guláš

Podáváme s knedlíkem anebo čerstvým krajícem chleba.

Segedínský guláš

 

Share on Facebook9Share on Google+2

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(4 / 5)

4 5 2
Ohodnoť tento recept

2 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči