Skořicová jablíčka

2015-01-30
  • Porce: 1
  • Čas přípravy: 5m
  • Doba vaření: 10m
  • Hotovo do: 15m

Tohle je tip na zdravou sladkou svačinku, nebo snídani nejen pro děti, ale i dospělé. Je inspirován ajurvédskou kuchyní, v níž doporučují právě v zimních měsících jíst teplé snídaně, ideálně se skořicí, zázvorem nebo jinou zahřívací surovinou. Recept je vhodný pro lidi, kteří neradi snídají a pro ty, kterým jsou samotná jablíčka málo, si k nim můžou přidělat nějakou dobrou kaši. 😉

Suroviny:

  • Velké jablko
  • Skořice
  • Javorový sirup
  • Trochu rostlinného oleje

Postup:

Jablíčko si nakrájíme.

Skořicová jablíčka

Položíme na pánvičku vytřenou malým množstvím oleje a poprášíme skořicí.

Skořicová jablíčka

Necháme prohřát. Otočíme. Znovu poprášíme a stejně tak necháme prohřát. Jablíčka trochu změknou, ale neměla by se úplně rozpadat.

Přeskládáme do misky a polijeme javorovým sirupem.

Skořicová jablíčka

Share on Facebook1Share on Google+1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Ohodnoť tento recept

2 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči