Smažený tofu sýr s kaší

2015-02-01
  • Porce: 2
  • Čas přípravy: 10m
  • Doba vaření: 15m
  • Hotovo do: 20m

Mám pro vás velice dobrou alternativu smaženého sýru. Ano, sice se netáhne jako klasický smažák. Ale chutná, jako kdybyste si obalily cihlu uzeného sýru. Vyzkoušejte a porovnejte sami. 🙂

Suroviny:

Postup:

Naloupeme a nakrájíme brambory. Dáme je vařit v osolené vodě (můžeme přidat trochu drceného kmínu pro snadnější trávení) na cca 12 minut, jestliže je budeme jíst celé, nebo na cca 15 minut pokud budeme dělat kaši.

Než se brambory uvaří rozkrojíme si kostku tofu na čtyři kusy. Nejdříve podélně a potom vzniklé dva kusy přepůlíme. Obalíme v lehce osoleném těstíčku z hrašky a ve strouhance.

Obalený tofu sýr
Obalený tofu sýr

Smažíme.

Potom co se nám brambory uvaří, připravíme bramborovou kaši. Není třeba přidávat máslo ani mléko. Jen při slévání vody nechte trochu na dně. Lepší méně než více. Brambory umixujte. Dosolte.

K hlavnímu chodu si samozřejmě můžeme připravit salát, oblohu nebo si na pařáčku podusit zeleninu jako je brokolice nebo mrkev.

Share on Facebook15Share on Google+1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 5
Ohodnoť tento recept

5 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči