Smetanová omáčka s cuketou a rajčátky

2015-03-08
  • Porce: 4
  • Čas přípravy: 15m
  • Doba vaření: 15m
  • Hotovo do: 30m

Suroviny:

  • 1 cuketa
  • 10 sherry rajčátek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 sojové párky (koupíte v bioobchodech) – v případě bezlepkové diety nepřidáváme!
  • 100 – 200 ml smetany Provamel či Alpro (nebo jiné vegan alternativy)
  • Provensálské koření
  • Sůl
  • Pepř
  • Rostlinný olej
  • Rýže

Postup:

Dáme si vařit rýži do osolené vody. Připravíme si suroviny.

Smetanová cuketová omáčka

Cibuli nakrájíme nadrobno a vhodíme do hrnce. Na rostlinném oleji smažíme do sklovata.

Smetanová cuketová omáčka

Nakrájíme si na kostičky párek a k cibuli ho přihodíme. Chvíli restujeme.

Smetanová cuketová omáčka

Mezitím důkladně umyjeme cuketu a deset rajčátek. Cuketu nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Zasypeme provensálským kořením a zaprášíme solí, aby nám cuketa pustila co nejvíce vody.

Smetanová cuketová omáčka

Přihodíme na půlky rozkrájená rajčátka – pro zpestření.

Smetanová cuketová omáčka

Dusíme pod pokličkou 10 minut.

Smetanová cuketová omáčka

Přidáme rozlisované stroužky česneku.

Smetanová cuketová omáčka

A dle chuti přidáme smetanu. Pokud máte rádi hodně smetanové, můžete přidat celých 250 ml, pokud ne, tak jí přidejte, tak aby vám to chuťově vyhovovalo. Na závěr opepříme, popř. dosolíme. Podáváme s rýží, kterou můžeme ozdobit sušenými nebo čerstvými bylinkami.

Smetanová cuketová omáčka

Share on Facebook10Share on Google+1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Ohodnoť tento recept

3 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči