Sojové karbanátky

2016-01-07
  • Porce: 5
  • Čas přípravy: 15m
  • Doba vaření: 20m
  • Hotovo do: 35m

Suroviny:

  • jedno balení sojového granulátu
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • hraška rozmíchaná s vodou (hustá kaše) dle potřeby
  • strouhanka na obalení a přibližně půl hrnečku do karbanátků
  • majoránka
  • pepř
  • kmín
  • sůl
  • něco zeleného – já přidala hrst sušených mladých kopřiv a dvě hrsti sušeného libečku
  • zeleninové koření
  • olej

Postup:

Uvaříme sojový granulát dle návodu (se zeleninovým kořením). Uvařený přecedíme přes sítko a lžící vymačkáme co nejvíce vody. Přesypeme do velké mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozlisovaný česnek, strouhanku, hraškou rozmíchanou s vodou, koření a bylinky (čerstvé/mražené/sušené).

Sojové karbanátky (4)

Důkladně promícháme. Dle potřeby můžeme přidat strouhanku nebo hrašku. Jestliže máme směs připravenou, uplácáme si první zkušební karbanátek, který obalíme ve strouhance a dáme smažit.

Sojové karbanátky (5)

Ochutnáme. Pokud chuť nevyhovuje, dochutíme. Teprve potom smažíme dál.

Sojové karbanátky (2)

Karbanátky jdou skvěle k bramborové kaši, bramborám s cibulkou, či jen jednoduše uvařenými. Já osobně si dám ráda i na chleba s hořčicí.

Sojové karbanátky (3)

Doporučuji smažit jen tolik, kolik sníte, protože čerstvé jsou vždy lepší než za studena, a v lednici nám směs vydrží přinejmenším do druhého dne. Přeji dobrou chuť!

Share on Facebook4Share on Google+1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči

  • Čočková polévka

    Čočková polévka