Sýrová pomazánka s česnekem

2015-10-28
  • Porce: 4-6
  • Čas přípravy: 10m
  • Doba vaření: 0m
  • Hotovo do: 10m

Pomazánka výborná nejen na pečivo k snídani, či večeři. Určitě doporučuji vyzkoušet jako podklad na chlebíčky, či jednohubky. 🙂

Suroviny:

  • 100 g veganského sýru (cihla popř. rovnou nastrouhaný); Já použila Veganline, každopádně hodně závisí na tom, který sýr vyhovuje právě vám. Takže zkoušet, zkoušet a zkoušet. 🙂
  • 2 lžíce sojanézy (lepší než tofunéza, protože obsahuje omegu 3)
  • 1 stroužek česneku (pokud máte žaludek, klidně přidejte)
  • sůl a pepř

Postup:

Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

Sýrová pomazánka s česnekem

Přidáme sůl, pepř a česnek…

Sýrová pomazánka s česnekem

… a důkladně promícháme se sojanézou.

Sýrová pomazánka s česnekem

Dochutíme a můžeme podávat.

Sýrová pomazánka s česnekem

TIP! Rozhodně nic nezkazíte tím, že do pomazánky přidáte něco zeleného např. trochu nadrobno nakrájeného pórku, pažitky či ranní cibulky. Pokud nemáte k dispozici čerstvé bylinky, zkuste si příště do plastových kelímku trochu zamrazit. Máte pak trochu zeleného vždy po ruce.

TIP2! Tahle pomazánka se skvěle hodí nejen jako základ pro chlebíčky, ale také na tradiční silvestrovské jednohubky. Takže popusťte uzdu fantazii a okouzlete svou rodinu talířem veganské dobroty. 😉

Sýrová pomazánka s česnekem

Share on Facebook4Share on Google+5

Komentáře k receptu

Komentář (5)

  1. Příspěvek vložila Lucinc na 23.4.2016

    Zajímalo by mě co používáte za pečivo ,tak aby bylo veganské . Jiné řešené ,než to ,že si ho pečete sama neznám . Většinou každé pečivo obsahuje i stopové množství mléka nebo vajec . Děkuji za odpověď . Jinak pomazánku určitě vyzkouším

    • Příspěvek vložila Jarmila Stráníková na 6.6.2016

      Stačí se podívat na složení, které najdete buď na baleném pečivu, anebo jukněte na internet. Velké supermarkety často rozváží potraviny a tudíž na jejich stránkách najdete i pečivo a jeho složení. 🙂

  2. Příspěvek vložila Marie na 30.6.2016

    Pečivo není sice OK z pohledu zdravé výživy…. ale spíš mě zaráží ta pomazánka, protože je to docela “prasárna”, tím mám na mysli, že je tam opravdu SPOUSTA tuku a hlavně aji škrob z kukuřice. Taky jsem se dívala po vegan sýrech, ale pak jsem je zavrhla, jak kvůli aditivám, tak kvůli tuku. Nechápu, jak nékdo může sýry jíst, byť veganské. Nemají totiž nic, co by člověk nutně potřeboval a v tomhle složení je to vyloženě proti zdravému racionálnímu stravování 🙂 S láskou Marie

    • Příspěvek vložila Jarmila Stráníková na 3.7.2016

      Pečivo, pokud je celozrnné, tak není zase takový problém. Navíc je už dnes poměrně snadné sehnat veganské pečivo. Co se týče této pomazánky, případně jiných receptů, jde o vaření, které má pomoci masožravcům přejít na veganství. Tzn. že mohou jíst prakticky to samé, jako když vařili z masa, jen nahradí suroviny. Netvrdím, že jsou všechny recepty zdravé, ale mnohým lidem to pomůže s přechodem, protože se nad jinak zdravými veganskými jídly často ušklíbají. No, a když si dá člověk jednou za uherský rok něco tučnějšího, taky se svět nezboří. 🙂

  3. Příspěvek vložila admin na 3.7.2016

    Marie, toto je alternativa, především pro ty, co byli zvyklý na klasickou nezdravou potravu, jako je maso, sýry, mléko atd. Každý, kdo nahradí svůj sýr tímto vegan sýrem, se počítá. Nikdo netvrdí, že toto je finální stav, ve kterém by člověk měl zůstat a jíst pouze toto. Je to začátek a je to jen inspirace. Prasárna je jíst maso z prasete. Tohle ne.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(4 / 5)

4 5 4
Ohodnoť tento recept

4 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči