Tempehové jazýčky

2015-01-16
  • Porce: 3 - 4
  • Čas přípravy: 10m
  • Doba vaření: 15m
  • Hotovo do: 20m

Suroviny:

  • Tempeh natural
  • Sojová omáčka Shoyu
  • Brambory
  • Sůl
  • Rostlinný olej
  • Zelenina na oblohu

Postup:

Naloupeme si brambory, nakrájíme na kostičky a dáme vařit v osolené vodě cca na 15 -20 minut. Samozřejmě záleží na sporáku. Takže hlavně tak, aby se z nich dala udělat bramborová kaše. Připravíme si tempeh. Tempeh natural je jedním z nejzdravějších výrobků ze sóji.

Tempeh natural

Tempeh si nakrájíme na tenké plátky. Tento druh tempehu nikdy nejíme syrový! Musí se tepelně upravit. Jinak by totiž plíseň mohla pokračovat ve svém zrání i v žaludku a to by nám dělalo těžko. Takže žádné ochutnávání. 🙂

Tempeh natural

Plátky vložíme na rozpálený rostlinný olej. Smažíme. Na závěr smažení, těsně, než plátky vyjmeme, je polijeme sojovou omáčkou. Na pět plátků vystačí jedno plné víčko, jehož obsah lijeme přímo na plátky. Vyjmeme z pánvičky a máme téměř hotovo.

Brambory slijeme (necháme jen trochu vody), metličkami rozmačkáme a rozmixujeme na bramborovou kaši. Můžete přidat rostlinné máslo, pokud máte rádi. Podle mě ale kaše dostane zbytečně oslizlou strukturu, takže doporučuji bez. Kaši podle potřeby dosolíme a můžeme podávat.

Tempehové jazýčky

 

 

Share on Facebook5Share on Google+1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoť tento recept

1 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči