Tofu na paprice

2015-01-06
  • Porce: 4
  • Čas přípravy: 5m
  • Doba vaření: 10m
  • Hotovo do: 15m

Máte rádi omáčky? A co takhle kuře na paprice? Vyzkoušejte veganskou alternativu. 😉

Suroviny:

  • 1x uzené tofu
  • Těstoviny
  • 1x sojová smetana (Provamel, Alpro)
  • Sojová omáčka Shoyu/Tamari
  • Sladká paprika
  • Chilli
  • Sůl
  • Rostlinný olej
  • Kostka zeleninového bujónu
  • Hraška na případné zahuštění

Postup:

V půl litru vody rozpustíme zeleninový bujón a zároveň si dáme vařit těstoviny podle návodu na obalu.

Suroviny - tofu na paprice

Nakrájíme si uzené tofu na kostičky a v hrnci smažíme na rozpáleném oleji. Tofu orestujeme, zasypeme sladkou paprikou a přidáme trochu chilli. Krátce smažíme (pozor ať nenecháváte dlouho – paprika by mohla zhořknout).

Tofu na paprice 1

Zalijeme vývarem. Promícháme a přilijeme jedno balení sojové smetany. Prohřejeme. Pokud je omáčka hodně řídká, zahustíme troškou rozmíchané hrašky. Přivedeme k varu. Nakonec přidáme jedno víčko omáčky a případně i dosolíme. Sojová omáčka se přidává nakonec, aby si zachovala svou chuť. Dlouho už ji tedy nevaříme.

Podáváme s těstovinami, ozdobené oblíbenými bylinkami např. petrželkou.

Tofu na paprice

 

Share on Facebook1Share on Google+1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(4 / 5)

4 5 1
Ohodnoť tento recept

1 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči