Vegan smažený “sýr v šunce”

2015-02-27
  • Porce: 2
  • Čas přípravy: 15m
  • Doba vaření: 10m
  • Hotovo do: 25m

Tohle jsem ještě jako masožravec připravovala z živočišných surovin. Dnes mě napadlo, že bych to mohla zkusit i z těch vegan. A víte co? Povedlo se. 🙂

Suroviny:

  • 6 koleček vašeho oblíbeného vegan salámu
  • 4 plátky vegan sýru (doporučuji Violife nebo Wilmersburger)
  • Hraška na obalování
  • Strouhanka
  • Sůl
  • Rostlinný olej
  • Párátka (obyčejná dřevěná)

Příloha

  • Brambory
  • Salát

Postup:

Brambory si důkladně umyjeme. Pokud máte pěkné, tak je ani nemusíte škrábat. Jen je tedy nakrájejte na kostičky a dejte vařit do osolené vody. Čím menší kostičky, tím rychleji uvařeno. Navíc, pokud vaříte brambory ve slupce ponechávají si své zásadotvorné pH i po tepelné úpravě.

Rozbalíme a připravíme si na prkýnko dvě kolečka salámu a jeden plátek sýru. Pokud to chcete celé udělat ještě zajímavější, můžete mezi plátky salámu, kromě sýru, přidat třeba malé kolečko nějakého pikantnějšího salámu, nebo oblíbený kousek zeleniny. Fantazii se meze nekladou.

Na kolečko salámu položíme plátek sýru, a na ten opět kolečko salámu. Spojíme párátky.

Vegan smažený "sýr v šunce"
Vegan smažený "sýr v šunce"

Dále si připravíme směs z hrašky na obalování a strouhanku.

Vegan smažený "sýr v šunce"
Vegan smažený "sýr v šunce"

Vegan smažený "sýr v šunce"

Obalíme. A dáme smažit pěkně dozlatova.

Vegan smažený "sýr v šunce"

Než se nám salám se sýrem osmaží, připravíme si libovolný salát na doplnění celého oběda, nebo alespoň jako malou oblohu. Zkusit můžete libovolný zeleninový mix posypat bylinkovou solí a pokapat řepkovým olejem.

Po usmažení nechte sýr se salámem odmastit na ubrousku a přeji dobrou chuť!

Vegan smažený "sýr v šunce"

Share on Facebook3Share on Google+0

Komentáře k receptu

Komentář (2)

  1. Příspěvek vložila VytočenýNáhodnýČlověk na 2.8.2017

    Šunka je z masa, tak to sem necpi. Před chvílí jsem viděl dokonce něco “kuřecí” něco z asi soji – fakt nevím.
    Přestaň cpát názvy jídel masožravců do těhle blafů. Děkuji

    • Příspěvek vložila Jarmila Stráníková na 2.8.2017

      já vím, že to tak je. těmito názvy se snažím lidem přiblížit, co jim z receptu vlastně vyjde. jak byste to pojmenoval vy? plátky z bramborového škrobu v plátku ze sóji, obalené v hrasce a strouhance? obávám se že by z toho lidi byli docela zmatený
      🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 3
Ohodnoť tento recept

3 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči