Zapečená tortilla v toustovači

2015-01-11
  • Porce: 3 - 4
  • Čas přípravy: 15m
  • Doba vaření: 20m
  • Hotovo do: 40m

Taky vás štve, že v kde jakém občerstvení dělají sýrové a masové panini, zapečené tortilli se zeleninou a opět jak jinak než se sýrem, ale nikde není možnost si dát něco tak trochu na vegan způsob? My se prostě nenajíme! 😀 Přestože se vegan restaurace nešíří tak rychle, jak bychom chtěli, přináším vám nápad na vynikající svačinku, kterou si můžete udělat při nejmenším doma.

Suroviny:

  • Balení tortill (zn. Acapulco) – ty co kupuji já jsou bez chemie a můžete je sehnat v Bioobchodě na Hájích
  • Listový salát
  • Rajčátka
  • Mražená kukuřice
  • Zelené olivy
  • vegan salám (může být i plátkový)
  • vegan sýr (vyzkoušejte Wilmersburger)
  • sůl

Postup:

Mraženou kukuřici propláchneme v sítku pod teplou vodou, tak abychom se zbavili veškerého ledu.Salát omyjeme a nakrájíme na drobno.

Zapečená tortilla

Na prkýnko, popř. na umytou linku si rozložíme tortilly. Položíme na ně přiměřené množství salátu a kukuřice.

Zapečená tortilla

Nyní se můžeme rozhodnout, zda nám toto složení bude (+ sýr a salám) stačit, nebo chceme přidat další zeleninu. Pro ty, co nemají v lásce olivy a rajčátka, můžeme přihodit už jen kostičky nebo natrhané plátky vegan salámu, a natrhaný sýr.

Zapečená tortilla

Pokud se můžete po rajčatech a olivách utlouct, pokračujeme. 🙂 Přidáme tedy na kolečka na krájené zelené olivy (jedno jestli jsou plněné paprikou nebo bez) a rajčátko. Přihodíme kostičky salámu, natrháme plátek sýru.

Zapečená tortilla

Jelikož jsou tortilly malé a já nejsem mistr v jejich balení. Tak vám ukážu způsob, jak je můžete zapéct, aniž by se vám rozpadli.

1. krok – tortillu zabalíme z obou stran do středu

Zapečená tortilla

2.krok – Přeneseme do toustovače a spoj tortilly si přidržíme příborovým nožem. Toustovač zavíráme a příborový nůž pomalu vysouváme.

Zapečená tortilla

Pokud jste na slané ňamky stejně jako já, můžete si po zhotovení tortillu posypat solí.

Toustovač zavíráme a příborový nůž pomalu vysouváme.

 

Upozornění!

Tortilly jsou hodně horké. Buďte při jídle opatrní a pro jednoduší manipulaci doporučuji přepůlit. Jíst můžete rukama, nebo příborem.

Share on Facebook8Share on Google+1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Ohodnoť tento recept

2 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči