Zasmažená kedlubnová polévka

2015-01-19
  • Porce: 6 - 8
  • Čas přípravy: 10m
  • Doba vaření: 15m
  • Hotovo do: 25m

Suroviny:

  • 1 střední kedlubna
  • 2 střední mrkve
  • hrst hrášku (může být mražený)
  • 1 cibuli
  • malý pórek, anebo jen kousek velkého
  • mouka hladká nebo hraška na zahušťování
  • půl lžičky pepře
  • zeleninové koření
  • kmín drcený/mletý
  • rostlinný olej

Postup:

Nakrájíme si kedlubnu a mrkev na malé kostičky. Můžeme i nastrouhat. Záleží na tom co máte rádi.

Zelenina do polévky

Nadrobno nakrájenou cibulku vhodíme na rozpálený olej, zasypeme troškou kmínu.

Cibulka s kmínem

Smažíme do sklovata. Přidáme pórek. Pokud máte mražené zásoby, můžete použít i ten.

Přidáme pórek

Zaprášíme moukou anebo můžeme použít hrašku na zahušťování. Má to téměř stejný efekt.

Hraška na zahušťování

Osmahneme. Přihodíme nakrájenou zeleninu.

Zelenina

Zasypeme zeleninovým kořením. Důkladně promícháme a zalijeme vodou.Přidáme sůl a pepř. Necháme vařit cca 15 minut.

Polévka kedlubnová

Na závěr polévku dochutíme. Můžete přidat zeleninové koření a ještě chvilku povařit, nebo dosolit. To už je na vás a vašich chutích. Přeji dobrou chuť!

Kedlubnová polévkaPolévka se dá později trochu rozmixovat tyčovým mixérem, pokud byste se náhodou rozhodli až později, že byste ji měli raději trochu krémovější. 🙂

 

Share on Facebook1Share on Google+1

Komentáře k receptu

Komentář (1)

  1. Příspěvek vložila Ivča na 30.1.2015

    Mooooc nám chutnala a je rychlá…. 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Average Member Rating

(4 / 5)

4 5 2
Ohodnoť tento recept

2 lidé ohodnotit tento recept

Podobné recepty:
  • Zapečná pohanka s jablky (12)

    Zapečená pohanka s jablky

  • Sojové karbanátky (3)

    Sojové karbanátky

  • Chutney

    Jablkové chutney

  • Bramborový salát pikant

    Rychlý bramborový salát (lehce pikantní)

  • Čivabčiči

    Čivabčiči